top of page
Search
  • Writer's pictureDalí Karat

Igatsuse erinevad vormid

Igatsus. Sõna, millel on nii palju erinevaid tundeid.

Hetkel igatsen oma last, keda pole rekord-kaua näinud. Jah, see oli minu enda valik, kuid see ei tähenda, et igatsust poleks või see aeg poleks veninud. Igatsen oma poja vaatamist, temale silma sisse vaatamist. Tema vaatlemist ja temale naeratamist. Tema naeru kuulmist, kui mürame ja tema käsi oma kaela ümber, kui kallistame. Igatsen seda, kuidas ta tahab mu põue pugeda ja end hästi emme ligi hoida. Igatsen seda, kuidas ta naudib õhtuti jalamassaaži saamist ning tahab seda väga järjekindlalt ka mulle teha.


Igatsen oma poja jutustamisi, maailmanägemist ja loogikat. Tema rõõmsameelsust ja loomingulisust. Tema mänge ja asjalikkust. Temale omaseid "kiikse" ja naljakaid harjumusi.


Samal ajal on minus ka igatsus oma mehe vastu. See on totaalselt erinev tunne sellest igatsusest, mida emana tunnen oma poja vastu. Mehe osas olen ma Naine. Igatsen oma mehe turvalisust, jõulisust ja mehisust. Igatsen seda hoitud ja head tunnet, mida tema juures kogen. Igatsen samuti tema nägemist, tema vaatlemist ja vestlemist, tema läheduses olekut. Tema embusesse vajumist ja huuli oma huultel. Igatsen tema kaissu ja ta soojust.

Kaks igatsust. Kaks täiesti erinevat igatsust, ometi täpselt samal ajal "kehtivad".

Praegu olen küll pikalt reisinud ja maailma avastanud, kuid paiksena kodus olles tekib minus suhteliselt ruttu kolmas igatsuse vorm. Igatsus kaugete maade, uute seikluste ja avastuste järele. Igatsus soojuse ja uue keskkonna, teise riigi ja kultuuri järele. Igatsus reisimise järele.


Lahe. Igatsusel on nii palju vorme. Nii eripalgelised ja nii isemoodi.

Lahe on ka kogeda, kuidas igatsus tekib mõttest. Kui ma MÕTLEN oma poja või mehe peale, siis igatsen neid. Kui olen aga KOHAL hetkes, kusiganes ma parasjagu olen või mida teen, siis igatsust pole. Siis on ainult käesolev hetk, praegune moment.


Seega on praegune igatsus mulle hästi selgelt arusaadav näide, et kõigepealt on MÕTE, see loob TUNDE ja siis tekib EMOTSIOON.


Mõte. Tunne. Emotsioon.

Varsti saan. Varsti saan oma mehe kaissu ja oma poja lähedale!


342 views0 comments
bottom of page