top of page
Search
  • Writer's pictureDalí Karat

Kes või mis on Dalí Karat?

Dali. Dali Karat.

Kust see tulnud on, mis see on ja mispärast ma enam Kirjutaja Getter ei ole? Küsimused, mida olen saanud viimasel ajal tihti.


Kõik muutub. Elu muutub, suhted muutuvad ja tunded muutuvad. Ma olen “Kirjutaja Getter” olnud viimased 7 aastat. Pikk aeg, mil sai tehtud palju ja ägedat. 2018 sügisel algasid mu elus suuremad muutused, kasvamised ja arenemised. Pärast pea aastast tugevat kirjutamisblokki tundsin, et klassikaline “Kirjutaja Getter” ma enam ei ole. Mis ma aga olen, seda ka ei teadnud. Kuna polnud pikki aastaid kasutanud oma passinime - Getter Lukjanov -, siis ei tundnud end ka sellena. Algas pikk aeg “õhus” olemist, kus mul enda jaoks “nime” nagu polnudki.


Ühel hetkel hakkas tulema Dali. Ammusest noorusest oli mul meeles üks parool, mida paljudes kohtades kasutasin - Daliilia. Tegemist oli sassi läinud “daaliaga” - ehk et kuulsin klassiõe käest sõna “daalia” ja kodus pidin panema parooli, välja tuli aga “daliilia”. Millegipärast tuli see mulle mingihetk meelde, aga “Daliilia” ega “Daalia” polnud minu jaoks õiged. Kuniks kõlas “Dalí”. Kuigi ei tundnud ennast TÄNA veel Dalína, siis teadsin, et see on minu nimi.


Perekonnanime tunnetamine võttis veel kauem aega. Teadmine oli, et vastandina Dalíle on perenimi K tähega ja jõulisem, konkreetsem, karmim. Ühel päeval tuli mu ellu sõna “karat”. Briljantide kaaluühik. Ilus tähendus, hea hääldus, rahvusvahelisus.


Dalí Karat sündis nimena juba kuid enne, kui julgesin sellega välja tulla.

Ma ei ole enam Kirjutaja Getter oma energiaga. Olen edasi kasvanud.


Ja samal ajal soovin ma hoida lahus oma nn artistinime ja passinime. Minu tunnetus on lihtsalt selline, midagi teha ei saa. Mõista hukka või kiida takka :)


Niiet see on siin väike vastus küsimusele, kes või mis on Dalí Karat ning miks ma enam “Kirjutaja Getter” pole. Olin ise ka segaduses, aga tuleb usaldada ja tundega kaasa minna.


#lifelessons #growing #dalikarat #newme #newname #courage

1,580 views0 comments
bottom of page